Cukros
tejben felfuttatott élesztőt összegyúrjuk a
liszttel,
cukorral, olvasztott
vajjal,
tojással, és fél
citrom reszelt héjával. Összedolgozzuk, és 1 órát kelesztjük. Ujjnyi vastagra gyúrjuk, majd 8 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle, majd a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a túrós krémet.
Töltelék:
vajat 60 g
cukorral és
tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, és a reszelt
citromhéjat. Széleit felhajtjuk, majd 30 percig kelesztjük, és sütőben 30 percig sütjük.
tojásfehérjét 40 g
cukorral kemény habbá verjük, a megsült tészta túrós töltelékére kenjük, és tovább sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>