A kicsontozott, félbe vágott
csirkemelleket meg
sózzuk, és az olajon mindkét felüket megsütjük, és lecsöpögtetve félrerakjuk. A maradék
zsírban a
szalonnát ropogósra sütjük, majd lecsöpögtetjük. Megmossuk a
salátát, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A
paradicsomot és a
tojást fölszeleteljük. A kenyérből pirítóst készítünk, és a héjat vékonyan levágjuk, majd forrón megkenjük
majonézzel. A
szalonna egyharmadát, az első négy megkent kenyérre terítjük, amire a vékonyan felszeletelt hús kerül. Kenyér, egyharmadnyi
saláta, majd
szalonna következik. Erre ismét kenyér kerül, amin a maradék
saláta foglal helyet. A
paradicsom szeletekkel és a főtt
tojáskarikákkal beborítjuk, végül a szendvicseket egy-egy
majonézes kenyérszelettel lezárjuk. Végül az emeletes kenyereket átlósan félbevágjuk és mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>