» 2.5 deci tejszín » 2.5 deci tej » 10 deka cukor » 1 vaníliarúd » 5 tojássárgája » 1 evőkanál étkezési keményítő
Összeöntöm a tejet meg a tejszínt egy lábosban, majd beleteszem a félbevágott vaníila rudat és majdnem forrásig melegítem. Ekkor leveszem a tűzről és néhány percig állni hagyom. Ezt követően kézi habverővel habosra keverem a tojás sárgát a cukorral és az étkezési keményítővel, majd folyamatos kevergetés mellett merőkanalanként hozzáadom a vaníliás tejszínes tejet. Ezt gyenge tűzön vagy gőz fölött besűrítem. Amikor már elég sűrű, akkor leveszem az öntetet a tűzről vagy gőzről. Most robotgéppel keverem, amíg ki nem hűl a habos öntet
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom