A
padlizsánok héját megszurkáljuk, 3 ek.
repceolajjal meglocsoljuk, a maradékkal pedig meglocsoljuk a
paradicsomokat. A
padlizsánt 15 percig, a
paradicsomot 8 percig grillezzük a sütőben. Lehűtjük, majd a húst kikanalazzuk, a
paradicsomokat meghámozzuk.
A lila
hagymát és a
fokhagymát megpucoljuk, majd turmixgépben pépesítjük a
padlizsánnal, a
paradicsommal és a
joghurttal. Hozzáadjuk az
ecetet, a
citromlevet, a
mézet és lassan belecsorgatjuk az
olívaolajat, majd simára keverjük. Sózzuk,
borsozzuk.
A petrezselymet finomra vágjuk, és a
korianderrel együtt a mártogatóshoz adjuk.
Friss kenyérrel kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>