» 1 mogyoróhagyma » 150 ml szűrt zöldségleves » 100 ml hal alaplé » 3 ek. édes sherry » 1 szem babérlevél » 150 ml tejszín » 1 tk. frissen reszelt torma » só és bors » csipetnyi cayenne-i bors » 2 ek. fekete kaviár
A mogyoróhagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A zöldséglevest és a hala alaplevet felforraljuk a sherryvel, a babérlevéllel és a mogyoróhagymával, majd a felére főzzük. Átszűrjük, elkeverünk benne 50 ml tejszínt és hozzáadjuk a tormát.
Sózzuk, borsozzuk, cayenne-i borssal ízesítjük. A maradék tejszínt habbá verjük, és a kaviárral együtt a lehűlt mártáshoz adjuk.
Kagylókhoz és posírozott halakhoz kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom