» 4 dl halalaplé » 30 g liszt » 50 g vaj » 4 ek. tejszín » só és bors » 2 ek. torma » 1 kávéskanál csípős mustár » 2 ek. tejszín összekeverve 1 tojássárgájával » 1 citrom
Főzzük fel az alaplevet és takarékon negyed órán át pároljuk, közben pedig zsírtalanítsuk. Külön futtassuk meg a lisztet a vajjal 2 perc alatt, majd dolgozzuk a leveshez és főzzük egy percig. Ezután keverjük hozzá a tejszínt és fűszerezzük sóval, borssal, tormával, valamint a mustárral. Dolgozzuk hozzá a tejszínes tojássárgáját és facsarjunk rá egy kis citromot.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom