» 1/2 bögre éjszakára beáztatott karóbab » 1/2 bögre éjszakára beáztatott csicseri » 3 ek. olívaolaj » 1 közepes fej kockára vágott vöröshagyma » 1 gerezd préselt fokhagyma » 1 póréhagyma, a fehér része kockára vágva » 1 1/2 liter zöldséglevesalap » 2 szál kockára vágott zeller » 1 kockára vágott sárgarépa » 2 aprított kakukkfűágacska » 1 db. kisméretü ánizskapor » 2 reszelt cukkini » 90 g lóbab » 3 közepes szem meghámozott, kimagozott, feldarabolt paradicsom » só, frissen őrölt fekete bors » frissen reszelt parmezán a tálaláshoz
Tedd egy lábasba a lecsepegtetett karóbabot, és a csicserit, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és forrald 15 percig. Majd lassú tűzön, fedő alatt főzd még 30 percig, ha kész szűrd le. Fel forrósított olajba tedd bele a vöröshagymát, fokhagymát, póréhagymát. Addig keverd még megpuhulnak. Öntsd a lábosba a levesalapot, add hozzá a karóbabot, csicserit. Lefedve lassú tűzön főzd 45 percig. (amíg a hozzávalók megpuhulnak). Add hozzá a maradék hozzávalót és még 15 percig főzd. Ha nem elég sós akkor még pótolhatod.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom