» 1/2 bögre éjszakára beáztatott karóbab » 1/2 bögre éjszakára beáztatott csicseriborsó » 3 evőkanál olívaolaj » 1 közepes fej vöröshagyma » 1 gerezd fokhagyma » 1 póréhagyma » 1 1/2 liter zöldséglevesalap » 2 szál kockára vágott zeller » 1 kockára vágott sárgarépa » 2 aprított kakukkfűágacska » 1 db reszelt kisméretű ánizskapor » 2 reszelt cukkini » 90 g lóbab » 3 közepes szem meghámozott, kimagozott » és feldarabolt paradicsom » só » frissen őrölt fekete bors
Csöpögtesd le a karóbabot és a csicseriborsót. Tedd lábasba és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Majd 15 percig forrald. Ezt követően fedd le, és lassú tűzön 30 percig főzd, és szűrd le.
Forrósíts fel olajat egy lábasban, tedd bele a kockára vágott vöröshagymát, préselt fokhagymát, és a póréhagymát. Kevergesd addig őket, amíg meg nem puhulnak. Öntsd a lábasba a leves alapot, tedd hozzá a karóbabot, és a csicseriborsót. Lassú tűzön lefedve 45 percig főzd. Ezt követően add még hozzá a maradék hozzávalókat, és 15 percig főzd.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom