» 1 kg friss zöldborsó » 4 dkg zsír » 12 dkg liszt » fél tojás » 1 csomó zöldpetrezselyem » cukor, só » 1,5 liter csontlé vagy 1 ek. ételízesítő
A zöldborsót főzzük meg a csontlében, vagy az ételízesítővel elkevert vízben. Ízesítsük egy kevés cukorral és sóval. A zsírból és 5 dkg lisztből készítsünk rántást, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, engedjük fel egy kevés vízzel, és keverjük a levesbe. Forraljuk 10 percig. A tojásból és a lisztből készítsünk tésztát, és szaggassuk a levesbe, majd tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom