» 2 l csirkealaplé » 500 g vékony kínai metélt » 250 g kockára vágott, kemény tofu » 3 mogyoróhagyma, finomra vágva » 1 csomó bok choy, a szár szeletelve, a levelek » durvára vágva » 3 evőkanál sötét szójaszósz » 2 evőkanál mirin (japán édes rizsbor vagy édes sherry) » 2 teáskanál barna cukor » 1 teáskanál ázsiai szezámolaj
Forraljuk fel a csirkealaplevet. Keverjük bele a szójaszószt, a mirint, az olajat és a barna cukrot. Adjuk hozzá a metéltet, a zöldség szárát, és főzzük 1 percig. Tegyük bele az összevágott leveleket és a tofut. Szedjük tányérokba, majd szórjuk meg mogyoróhagymával és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 15 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom