Az egyik
narancsból négy vékony karikát vágunk, majd a maradékot és a másik
narancsot meghámozzuk. Héjukat vékony csíkokra vágjuk, majd 5 percig főzzük. A
narancsot kis kockákra vágjuk, és ráöntjük a Triple Sec-et. A
cukor felét megpirítjuk, beleöntjük a
citromlevet, és a
narancs leszűrt héját, tovább pirítjuk, majd kiszedjük és lehűtjük. A visszamaradt
cukorra ráöntjük a
narancslevet, beleszórjuk a
citrom héját, a
cukor másik felét, a
szegfűszeget és a
fahéjat. Kicsit meg
sózzuk, 5 percig forraljuk, majd fedőt teszünk rá, és még 10 percig főzzük. Utána leszűrjük, és amikor langyos, hozzáadjuk a
tejszínnel kikevert
tojássárgáját és a
narancsot. Négy tálkába osztjuk szét.
narancshéjjal és a
narancskarikákkal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>