Megtisztítjuk, megmossuk a
gombákat, majd vékonyan felszeljük, egy pár darabot pedig egészben elteszünk.
Az
olívaolaj felén üvegesre pároljuk a feldarabolt
hagymát és a felkockázott
burgonyát is hozzáadjuk 10 percre. Egy kis húslevessel felöntjük és botmixerrel összekeverjük.
Az olaj másik felén a felszeletelt
gombát, az egész
gombákat és a zúzott
fokhagymát megsütjük. Felöntjük a megmaradt húslevessel és mikor felfőtt kivesszük az egész
gombákat. Közben
sóval és
borssal fűszerezzük.
A burgonymasszát összedolgozzuk a
tejföllel és egy kis levessel, majd hozzáöntjük a
gombaleveshez és még néhány percig főzzük. Tálaláskor a
gombafejeket a levesbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>