A
burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kockára. A póré
hagymát mossuk meg, a fehér részét karikázzuk fel. Hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk 10 percig a póré
hagymát. Adjuk hozzá a
burgonyát és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük lefedve 15 percig. A
petrezselyemzöldet vágjuk fel durvára, majd tegyük a levesbe, forraljuk fel, és főzzük zubogva 2 percig. Zárjuk el a tüzet, és hagyjuk állni pár percig. Turmixoljuk össze, és öntsük vissza a lábosba. Adjuk hozzá a
tejszínt és a reszelt
szerecsendiót. Tálalás előtt melegítsük fel, és a krutonnal, metélő
hagymával tálaljuk.
Előkészület: 20 perc, sütési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>