Vörös currys kacsaleves receptHány személyre: 4
» 2 ek. napraforgóolaj
» 2
mogyoróhagyma, felaprítva
» 2 piros
chili, kimagozva, felaprózva
» 2 kk.
gyömbérgyökér, lereszelve
» 2 kk. thai piros
currypaszta
» 1,2 l csirkehúslé
» 2 kacsamellfilé, feldarabolva
» 1,2 dl kókuszkrém
» 1 kk. lágy barna
cukor» 1
lime leve
» 1 ek. thai halszósz
» 1 zöld húsú
paprika, kimagozva, felaprítva
» 1 piros húsú
paprika, felaprítva
» 5 dkg bébikukorica, elnegyedelve
» maréknyi
bazsalikom
A
hagymát, a
chilit és a
gyömbért az olajon megpirítjuk, majd a
curryvel együtt még további 2 percig pirulni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a húst és az alaplevet, majd forrástól számított negyed órát főzzük lefedve. Ekkor a barna
cukorral, a kókuszkrémmel, a halszósszal és a
lime levével ízesítjük,és belekeverjük a kukoricát, valamint a
paprikákat. A zöldségeket csak 2-3 percig főzzük, majd az egészet eloszlatjuk a tányérokban, és
bazsalikommal megszórva kínáljuk. A kacsát helyettesíthetjük csirkével, garnélával, de akár tofuval is, és ízlés szerint kevés főtt
rizst is kanalazhatunk a levesbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>