A
krumplit megmossuk, majd héjában megfőzzük. Miután megfőtt, megpucoljuk, és felkockázzuk, majd hagyjuk kihűlni. Eközben a
szalonnát felaprózzuk, és kiolvasztjuk
zsírját, a pörcöt pedig félretesszük. A
zsírban megpirítjuk a
lisztet, majd hozzádunk három deci vizet, és csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Miután felforrt, hozzáadunk még hat deci vizet. A
tejszínbe tesszük a szardellapasztát, a
mustárt, a reszelt
citromhéjat, az összepréselt
fokhagymát, a félbevágott
kapribogyókat levükkel együtt. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a leveshez adjuk, és így felforraljuk. Legvégül a
krumplit is hozzáadjuk,
citromlevet öntünk hozzá, még egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>