Káposztareszelőn lereszeljük a répát és a
zellert,
burgonyát felkockázzuk. Keresünk egy nagy lábast, és a következő képpen rétegezünk.
Sorrend: 1 tál
sárgarépa, 1 tál bor
só, 1 tál
zeller, 1 tál zöldbab, 1 tál
burgonya. Rétegeket elsimítjuk, és párolni kezdjük a zöldségeket. Ha a
burgonya megpuhult, akkor a többi zöldség is. Lehúzzuk a tűzről és pihentetjük. Lábas te
tejére egy tálat helyezünk, és gyorsan megfordítjuk. És már benne is van a színpompás rakottas. Vajat habosra keverjük a fűszerekkel, finomra vágott
petrezselyemmel, hozzáadjuk a
citromlevet,
borsot,
sót, és külön tálba kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>