40 g
vajat felolvasztunk, hozzáadjuk az olajat, felkockázott
szalonnát, megfonnyasztjuk benne a
hagymát, rádobjuk a meghámozott és darabolt
paradicsomokat, majd együtt pároljuk. Hozzáadjuk a
rizst, 3 mk. húslevest, és majdnem puhára főzzük. Beleöntjük a
tejszínt és egy kissé megszikkasztjuk. 1 ek. húslevesben feloldjuk a
sáfrányport, és egy diónyi
vajjal,
sajttal együtt a
rizshez keverjük, és kicsit pihentetjük. Kivizezünk egy tortaformát, belesimítjuk a
rizst, pár percig pihentetjük, majd tálra borítjuk. Körberakjuk
paradicsomszeletekkel, te
tejére félbevágott olívabogyót teszünk, és
petrezselyemmel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>