» 500 g vékony csíkokra vágott sertésszűzérem » 400 g hosszú szemű rizs » 6 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 1 csomó zsenge, durvára vágott bok choy » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál kínai osztrigaszósz » 1 evőkanál sötét szójaszósz » 1 evőkanál édes thai csiliszósz » 2 teáskanál finomra reszelt gyaömbér » 2 evőkanál növényi olaj
A rizst sós vízben főzzük puhára 15 perc alatt. Szűrjük le és csepegtessük le. Keverjük össze az osztrigaszószt, a szójaszószt és a csiliszószt. Tegyük hozzá a húst és jól keverjük össze. Hevítsük fel a vokot, majd tegyük bele az olajat. a húst 4 percig rázogatva-dobálva süssük, majd adjuk hozzá a hagymát, a bok choyt, a fokhagymát és a gyömbért. Süssük még 2 percig. Tegyük hozzá a rizst és süssük még 2 percig rázogatva. Kanalazzuk tányérokra és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom