» 75 g előfőzött polenta » 90 g kukorica konzerv » 50 g fehér liszt » 375 ml víz » 250 ml joghurt » 125 ml olívaolaj » 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros csilipaprika » 4 evőkanál finomra vágott koriander » só és frissen őrölt fekete bors » rukkola a tálaláshoz
Forraljuk fel a vizet, szórjuk bele a polentát, és egy fakanállal folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Közepes hőfokon főzzük állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a csilit, a kukoricát, a hagymát, a fokhagymát és 2 evőkanál koriandert. Sózzuk, borsozzuk. A keverékből gyúrjunk diónyi golyókat és lapítsuk kissé le. Forgassuk bele a lisztbe, és a felforrósított olajban 2-3 perc alatt süssük ki. Keverjük a joghurtba a maradék koriandert és a falatkákkal tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom