Első lépésként tisztítsuk meg a
paradicsomot és vágjuk ketté. Egy kevés olajon mindkét felét süssük aranybarnára. Ha elkészült, az olajat tegyük félre, mert még szükségünk lesz rá. A
paradicsomokat meg
sózzuk ízlés szerint, megszórjuk zsemlemorzsával, és finomra vágott új
hagymával. A félretett olajban enyhén megpirítjuk a
lisztet, adjuk hozzá piros
paprikát,
bazsalikomot, és
joghurtot. Folyamatosan kevergetjük, amíg kész nem lesz. Vegyünk elő egy tálat, az aljára rakjunk sült
paradicsomot, üssünk rá egy
tojást, majd helyezzünk a te
tejére alufóliát. Süssük 200 fokon mindaddig, amíg a
tojásfehérje meg nem dermed. Végül locsoljuk meg egy kis szósszal. Melegen ajánljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>