Első lépésként a
krumplit meghámozzuk és felvágjuk vékony szeletekre. Vegyünk elő egy tálat és tegyük az aljára a
krumplikarikákat, szórjuk meg apróra vágott
hagymával és
fokhagymával. Borsozzuk és
sózzuk meg ízlés szerint, majd locsoljuk meg egy kis
olívaolajjal. 180 fokos sütőben süssük meg. Közben elkészítjük a besamelmártást úgy, hogy a
lisztet,
vajat és a
tejet összekeverjük. A
tőkehalat pedig kevés olajon szép pirosra sütjük. Legalulra kerül a
paradicsom, rá a sült
krumpli és a hal. Besamelmártással befedjük és a te
tejére reszelt
sajtot szórunk. Tegyük vissza a sütőbe mindaddig, amíg a te
teje megpirul. Melegen kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>