Kecskesajt datolyával receptHány személyre: 4 személyre
» 1 zacskó kevert
saláta» 10 dkg datolya
» 10 dkg mag nélküli szőlő
» 20 dkg henger formájú kecske
sajt» 1 ág friss
kakukkfű» Az öntethez:
» 4 ek.
olívaolaj» 3 ek. fehér balzsam
ecet» 1ek. finomra vágott snidling
Előkészítés:
A
salátát megmossuk,leszárítjuk.A datolyát kettévágjuk, kimagozzuk.A szőlőszemeket kettévágjuk.A
sajthengert 8 szeletre felvágjuk.
Elkészítés:
1.A tányérokon vagy nagyobb tálon elrendezzük a
salátaleveleket,rátesszünk 4 szelet
sajtot.A
sajtokra datolyadarabokat és szőlőt rakunk,majd befedjük a maradék 4 szelet
sajttal.
2.A kimaradt datolyadarabokat és szőlőt a tálra szórjuk. Kakukkfűvel díszítjük,meglocsoljuk az
olívaolajjal,az
ecettel,és megszórjuk a snidlinggel.
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>