A húst kiklopfoljuk,
sóval,
borssal ízesítjük, majd
lisztbe forgatva forró olajon átsütjük. Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a
szalonnát, a
hagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk benne. A
fokhagymát összezúzzuk, majd a piros
paprikával és a
vízzel együtt a
hagymás
szalonnához adjuk. Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük. A
paradicsomot meghámozzuk, majd a
paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd
sót és
borsot szórunk bele. Puliszkagaluskával tálaljuk.
A puliszkagaluska elkészítése: a
sót beletesszük a
vízbe, és felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Amikor megdagad, levesszük a tűzről, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a Rama
margarint, majd olajos evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>