Fényezett sertésborda grillezett körtesalátával receptHány személyre: 4 személyre
» 1/4 csésze juharszirup
» 2 ek. növényi olaj
» 2 ek.
almabor
ecet» 1 ek. dijoni
mustár» 4 csontos karajszelet
» Saláta:
» 2 kemény, érett körte, hosszába kettévágva és kimagozva
» 2 ek. olvasztott
vaj» 2 kicsi fodros
endívia megmosva
» 1/3 csésze pekándió, kicsit megpirítva
» 2 ek. snidling, összevágva
» Öntet:
» 2 ek. vörösbor
ecet» 1 tk. dijoni
mustár» fél tk.
méz» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» frissen őrölt fekete
bors
Keverjük össze a juharszirupot, az olajat, az
ecetet és a
mustárt. Forgassuk bele a bordákat, fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt, és egy sütőlemezt. Grillezzük meg a bordákat, közben kenjük a páccal. Tegyük őket tányérra, és hagyjuk 5 percig pihenni.
A körtét vágjuk 3 cikkelyre, kenjük meg őket olvasztott
vajjal, és grillezzük puhára. Tegyük
salátástálba az
endíviával, a pekándióval és a snidlinggel.
Az öntethez keverjük össze az
ecetet, a
mustárt és a
mézet. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. Öntsük a
salátára, és forgassuk össze.
A bordákat forrón tálaljuk a
salátával.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 20-25 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>