Hokkien metélt sertéshússal és cukorborsóval recept
Hány személyre: 4 személyre
» 500 g hokkien metélt » 500 g vékony szeletekre vágott sertésszűzérem » 150 g hüvelyes, félbetört cukorborsó » 4 vékonyra vágott kaffir lime-levél » 2 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros csilipaprika » 2 evőkanál thai piros currypaszta » 2 evőkanál frissen facsart lime-lé » 2 evőkanál barna cukor » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 2 evőkanál mogyoróolaj
Főzzük ki a tésztát bő, forró vízben. Szűrjük le és tegyük félre. hevítsük fel a vokot magas hőfokon, majd tegyük bele az olajat. Süssük benne 4 percig a sertéshúst, rázogatva-dobálva. Adjuk hozzá a currypasztát, és 30 másodpercig keverjük. Tegyük bele a lime.levet, a halszószt, a barna cukrot, a lime-leveket, a cukorborsót és a csilit. Süssük még 3 percig, majd a metélttel együtt tálaljuk.
Elkészítési idő 23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom