Az oldalast befűszerezzük,
borssal,
vegetával, tárkonnyal jól bedörzsöljük. Fél l vizet, egy doboz sört, 1 dl olivaolajat beleöntünk egy Túri tálba és a húst beletéve addig főzzük, míg a csontokat ki nem húzhatjuk belőle, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, 5 centiméteres darabokra vágjuk, és a kiolajozott tepsibe szépen szétosztva szétrakjuk! A májkrémeket a beáztatot, kinyomkodott zsemlékkel, a nyers
tojással, a hat db megfőzött és összekockázott
tojással, a fűszerekkel jól összedolgozzuk, majd az oldalasra a tepsiben felrétegezzük. Zsemlebarnára sütjük. Ha megsült, szépen 10x10-es kockákra felvágjuk! Köretnek megfőzzük
sós
vízben a felkockázott
burgonyát, hozzáadjuk az egy fej megdinsztelt
hagymát,
tejfölt,
vajat jól kikeverjük, és utána a húsos töltelékkel és
almapaprika savanyúsággal tálaljuk, fenséges!!Jó étvágyat hozzá!
Szerző:
Sólettbab Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>