A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, meg
sózzuk,
borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a
burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a
burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers
tojással és a
burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál
liszttel összedolgozzuk, meg
sózzuk, meg
borsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először
lisztbe mártjuk, majd a
burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a
krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.
Tálaláskor a tányéron
fokhagymás
tejföllel megkenjük. Reszelt
sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
Szerző:
Robscot Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>