» 500 g vékony csíkokra vágott marhahúsbélszín » 450 g lapos, thai tojásos tészta vagy olasz szalagtészta » 60 ml kínai osztrigaszósz » 6 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 2 kimagozott, vékony szeletekre vágott, piros csilipaprika » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál sötét szójaszósz » 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér » 2 evőkanál mogyoróolaj
Főzzük ki a tésztát a csomagolása szerint. Szűrjük le és tegyük félre. hevítsük fel a vokot, amikor felmelegedett csorgassuk bele az olajat. a bélszíncsíkokat süssük 3 percig benne, rázogatva, dobálva. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a mogyoróhagymát és a csilipaprikát. Süssük még 1 percig, majd keverjük hozzá az osztrigaszószt, a szójaszószt és a metéltet. Süssük még 2 percig, rázzuk össze és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom