Olajat melegítek, és közben elkészítem a fánk tésztáját. Kimérek 5 dkg olajat és 5 dkg vizet. Ezt egy mélyebb lábosban felforralom. Ha már forr, leemelem a lábost a tűzről, beleszórok 5 dkg
lisztet és egy habverő segítségével simára keverem. Így forrón egyesével beleütöm a
tojásokat, jól elvegyítve simára keverem a fánk tésztáját. Forró olajban kisütöm a kis fánkokat. Egy szűrővel kiveszem a fánkokat a forró olajból és félreteszem. Elkészítem a túró habot. Kevés túrót töltök a habszifonba,
sózom,
borsozom, morzsolt
rozmaringgal,
bazsalikommal és egy teáskanálnyi
mustárral ízesítem. Ezzel megtöltöm a fánkocskákat. Egy fél fej vörös
hagymát és 2 gerezd
fokhagymát apróra szelek, egy kevés olajon megpirítom. Míg a
hagymák üvegesednek, csíkokra felvágom a májat, majd a
hagymákhoz keverem. Egy csipetnyi
borssal, majorannával ízesítem és pár percnyi kevergetés után már el is készült.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>