» 4 vékony szelet borjúhús » 600 g vékony szeletekre vágott burgonya » 125 g frissen reszelt fortina sajt » 60 g vaj » 60 ml marhaalaplé » 60 ml száraz fehérbor » 60 ml extraszűz olívaolaj » 8 szelet prociutto- pármai sonka- » 12 friss zsályalevél és 1 evőkanálnyi » só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál olajon pirítsuk aranyszínűre a burgonyát 10 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk. A húst 2 evőkanál vajon és a maradék olajon pirítsuk meg. Melegítsük fel a grillsütőt, majd tegyük bele a húst. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, tegyük rá a sonkaszeleteket és a zsályaleveleket. Rögzítsük fogpiszkálóval és 2 percig grillezzük. Olvasszuk fel a maradék vajat, amiben a húst sütöttük, adjuk hozzá az alaplevet és a bort. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon főzzük 2 percig. Keverjük hozzá a zsályát. A borjút a burgonyával és a szafttal tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom