A répát elnegyedeljük, a
hagymát megtűzzük a
szegfűszeggel, a
zellert feldaraboljuk. A megkötött
petrezselyemre locsoljuk a bort,
sózzuk,
borsozzuk, majd az előző hozzávalókat is beletesszük. A feldarabolt
tonhalat és a fehérpecsenyét ebbe a pácba tesszük, majd éjszakára állni hagyjuk. Másnap egy tepsibe tesszük, kevés olajat locsolunk rá, és alacsony fokozaton készre pároljuk a sütőben. A húst tálra szedjük, a visszamaradt levet beforraljuk, összetörjük, majd az összepréselt ringlihez keverjük a feldarabolt
uborkával,
kapribogyóval,
majonézzel és
citromlével együtt. A húst felszeleteljük, meglocsoljuk ezzel a mártással, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, és csak ezután kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>