Sumacos bárány fattoush-salátával receptHány személyre: 4 személyre
» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 ek. sumac
» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 4 szelet kicsontozott báránykaraj
»
só és frissen őrölt
bors»
saláta:
» 2 zsenge római
saláta, széttépkedve
» 2 közepes
paradicsom, kockázva
» 1
uborka, meghámozva, kimagozva, és felszeletelve
» 4 kisebb
retek, felszeletelve
» 4 szál új
hagyma, felszeletelve
» fél csésze friss
petrezselyem, 3 ek. friss
menta» 1 nagy pita, 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 tk. sumac
» Öntet:
» 2 ek. friss
citromlé, 2 tk. sumac
» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1/4 csésze extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Keverjük össze az olajat, a sumacot és a
fokhagymát. Tegyük bele a húst,
sózzuk,
borsozzuk, és forgassuk össze. Tegyük a hűtőbe 4 órára. Melegítsük elő a grillsütőt.
A
salátához tegyük egy tálba a római
salátát, a
paradicsomot, az
uborkát, a retket, az új
hagymát, a petrezselymet és a
mentát. Kenjük meg a pitát olajjal, és szórjuk meg sumackal. Grillezzük meg a pitát, és törjük darabokra.
Az öntethez keverjük össze a
citromlevet, a sumacot és a
fokhagymát. Keverjük hozzá lassan az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. Grillezzük meg a húst, tegyük egy tányérra, és hagyjuk 5 percig pihenni. Szeleteljük fel a húst, tegyük a
salátához, öntsük rá az öntetet, és szórjuk rá az összetört pitát. Forgassuk össze, és tálaljuk.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 4-6 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>