Báránykaraj mustáros mázzal és pirított fenyőmaggal recept
Hány személyre: 4 személyre
» Mázhoz: » 4 ek. dijoni mutár » 4 ek. olívaolaj » 4 ek. reszelt parmezán » fél tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 4 bélszínszelet bárányból, 3,5 cm vastagon » 50 g fenyőmag » 2 ek. finomra aprított friss sima levelű petrezselyem » 2 ek. reszelt parmezán
Keverjük össze a máz hozzávalóit, majd kenjük be a húsok mindkét oldalát. Sütés előtt pihentessük 20-30 percig.
A fenyőmagot pirítsuk meg zsiradék nélkül 5-7 perc alatt, közben időnként kavarjuk meg. Tegyük vágódeszkára, és aprítsuk durvára. Keverjük össze a petrezselyemmel és a sajttal.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben.
A karajokat zárt grillsütőben süssük 8-10 percig, közben forgassuk meg kétszer.
Tegyük tányérra, és szórjuk meg a fenyőmagos keverékkel.
Elkészítési idő: 28-30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom