A
paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, majd kimagozzuk, és felszeleteljük őket. 1-1 ek.
vajban és olajban megsütjük a
tonhalszeleteket, majd félretesszük őket. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott
hagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott
paprikákat és az összepréselt
fokhagymákat. Néhány perc után a halat is visszatesszük a bouquet garnival, a
paradicsommal és a borral együtt. Sózzuk,
borsozzuk, majd kb. 5 percig így főzzük. Ekkor a halat kivesszük, eloszlatjuk a tányérokon, a zöldségeket pedig tovább pároljuk. Eközben a
sonkát is megsütjük, majd a halak mellé tesszük. Végül a párolt zöldségeket is a tányérra tesszük, majd megszórjuk
petrezselyemmel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>