Elkészítési idő: 2 nap áztatás előzi meg az elkészítést, kb 1 óra
Energiatartalom: 950 kcal/3991 kj adagonként
Az elkészítést megelőzően 2 napig áztassuk
vízben a
tőkehalat. Nem árt, ha a vizet több alkalommal is kicseréljük ez idő alatt.
A sütőt melegítsük elő 225 fokra, légkeverés esetén elegendő 205 fok is. A beáztatott halat kivehetjük a
vízből, és távolítsuk el a szálkákat és a hal bőrét. Majd a húsát kockázzuk fel. A
paradicsomok te
tejét vágjuk be, majd forrázzuk le. Ezután már könnyedén lehúzhatjuk a bőrét. A
paradicsomokat felezzük el, majd kockázzuk fel. A
fokhagymát alaposan mossuk meg. A
mogyoróhagymát pedig pucoljuk meg. A
citromot mosás után felszeletelhetjük. A csicseribor
sót pedig csepegtessük le. Az olajbogyóval hasonlóképpen járjunk el.
Vegyünk elő egy sütőtálat és kezdjük el belerakni a halat, a
paradicsomot, a
mogyoróhagymát, az olajbogyót, a
citromszeleteket és a csicseribor
sót. Arra kell ügyelnünk, hogy minden egyes réteg közé szórjunk némi
sót és
borsot. Közben közéjük illeszthetjük a babérleveleket és a
fokhagymákat is. Ha a rakás elkészült, a te
tejét némi
sóval és
borssal fűszerezhetjük. Végül pedig öntsük rá az
olívaolajat és a bort is. Ezután a tálat alaposan lezárva, az előmelegített sütőben 50 percen át pároljuk. Ha elkészült, rögtön tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>