Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 302 kcal/1270 kj adagonként
A vörös
hagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel. A póré
hagymát mossuk meg, majd a zöld részét távolítsuk el, és a fehér részt karikázzuk fel. A
burgonyát hámozás után szintén kockázzuk fel.
A
vajat olvasszuk fel egy lábasban, és várjunk amíg kissé fel nem hevül, majd rakjuk bele a vörös
hagymát, és kevergessük míg üvegessé nem válik. Ezután adjuk hozzá a póré
hagymát ésa
burgonyát is, majd pirítsuk meg őket. Ízesítsük
citrommal,
mustárral,
szerecsendióval,
sóval és
borssal. Öntsük rá 100 ml
tejszínt, és adjuk hozzá a halalaplevet is, hagyjuk felforrni, és további 20 percig főzzük.
Eközben a halfilét mossuk meg és szárítsuk meg, majd kockázzuk fel. Csorgassunk rá
citromlevet, és adjunk hozzá
sót és
borsot. Majd adjuk hozzá a zöldséges keverékhez és további 10 percen át főzzük.
Ezalatt a maradék
tejszínt habarjuk össze a
tojássárgájával, ezt adjuk hozzá a halfilés keverékhez, és vegyük le a lángról. Keverjük össze majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>