Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 240 kcal/1010 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy lábosba öntsük bele a vizet, a
fehérbort és rakjuk bele a fehér
borsot, és másfél teáskanálnyi
sót. Ezt keverjük össze, majd felforralás után 10 percig főzzük. Egyik másik lábosba helyezzük el a filét, és a boros levet szűrjük át, majd a szűrt levet ráönthetjük a filére. Így főzzük a
tőkehalat 7-8 percig.
A négy
tojást egy fazékban főzzük meg. Majd kivéve a
vízből hideg
vízzel hűtsük le őket, távolítsuk el a héjukat, és kockázzuk fel apróra.
A
tőkehalfilét tálalhatjuk a
tojáskockákkal és
tormával, de adhatunk hozzá még
sós
vízben főtt
burgonyát és petrezselymet is.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>