Paella receptHány személyre: 4-6 személyre
» 1/4 csésze
olívaolaj» 1/2 kg
csirkemellfilé
» 20 dkg szalámi
» 1 vörös
hagyma» 3 gerezd
fokhagyma» 8 dl csirkehúsleves
» 2 csésze hosszú szemű fehér
rizs» 6 dkg pimiento
paprika» 2
babérlevél» 1 tk.
só» 1/4 tk. összemorzsolt
sáfrány» 1/2 kg nyers, megtisztított garnélarák héja nélkül
» 1 doboz (40 dkg)
paradicsomkonzerv
» 30 dkg zöldbor
só kiolvasztva
» 12 nagyobb, megtisztított kagyló
» 1 dl
víz» 2 1/2 dl kagylólé
» friss fűszernövények
Az
olívaolajon először a csíkokra vágott húst süssük aranybarnára, ezután külön a felvágott szalámit is ugyanígy pirítsuk meg. A visszamaradt zaftban pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát, majd keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, végül a szalámit és a húst. Öntsük fel a húslevessel, a kagylólével és dolgozzuk hozzá a
rizst és a feldarabolt
paprikát.
sóval,
babérlevéllel és sáfránnyal fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt és pároljuk fél óráig. Ezután keverjük hozzá a garnélát, a bor
sót, a
paradicsomot és további negyed óráig pároljuk.
A kagylót
vízben addig főzzük, míg ki nem nyílnak. Ezután rétegezzük az étel te
tejére, ízlés szerint friss fűszerekkel dekoráljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>