Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 161 kcal/684 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy lábosba öntsük bele a vizet, a
fehérbort és rakjuk bele a fehér
borsot, és másfél teáskanálnyi
sót. Ezt keverjük össze, majd felforralás után 10 percig főzzük. Egyik másik lábosba helyezzük el a filét, és a boros levet szűrjük át, majd a szűrt levet ráönthetjük a filére. Így főzzük a
tőkehalat 7-8 percig.
Egy újabb lábasban olvasszuk a
vajat, majd a
liszt hozzáadásával keverjünk belőlük
rántást. Ehhez öntsük hozzá a halalaplevet és további 10 percen át főzzük. Várjuk meg amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverhetjük a petrezselymet és fűszerezzük
sóval és
borssal.
A korábban elkészített filére öntve a mártást tálalhatjuk ez ételt.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>