» tapas öntet: » 1 dl olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 10 dkg piros húsú paprika, felaprítva » 10 dkg újhagyma, felaprítva » 1 kiskanál sherryecet vagy friss citromlé » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 2 vékony juharfadeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 4 szelet tőkehalfilé, leöblítve és megszárítva » 45 dkg újburgonya, megsúrolva és elnegyedelve » finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez
A grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. Az olívaolajat, a fokhagymát, a paprikát, a hagymát és a sherryecetet turmixgépben összekeverjük, addig keverjük, amíg krémes lesz, majd sózzuk, borsozzuk. A tőkehalat a deszkára fektetjük, a burgonyát ráhelyezzük, sózzuk,borsozzuk. Az öntetet a halra és a burgonyára locsoljuk, és a deszkát a sütő azon felére tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom