Elkészítési idő: kb 30 perc
Energiatartalom: 339 kcal/1420 kj adagonként
A halfilét alaposan mossuk meg, majd osszuk el 4 felé. Sóval,
borssal ízesítsük, és csepegtessünk rá kevéske
citromlevet, majd egy időre félretehetjük.
A
paradicsomot felül vágjuk be keresztben, majd forrázzuk le. Ezután könnyedén távolítsuk el a bőrét, végül kockázzuk fel. A vörös
hagymát pucolás után aprózzuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd kevergessük meg benne a felaprózott vörös
hagymát körül belül 2-3 percig. Ezután keverjük bele az őrölt
koriandert, egy késhegynyi
kurkumát és egy csipetnyi csiliport. Addig pirítsuk őket együtt, míg nem érezzük a fűszerek illatát. Ezután tegyük bele a
paradicsomot és a halat is. Keverjük össze és körül belül 3 percig főzzük együtt őket. Szorjunk rá egy kis grammaszálát és két evőkanálnyi petrezselymet vagy
koriandert. Fedjük be és pároljuk 8-10 percen át. Végül, ha elkészültünk a megmaradt 2 evőkanálnyi
koriandert vagy petrezselymet szórjuk rá a halra, majd tálalhatjuk. Köretként
rizst vagy lepénykenyeret szolgáljunk fel hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>