Hering - receptHány személyre: 4 személyre
» A
burgonyasalátához:
» 1 kg főzni való
burgonya» 200 ml baromfileves-alap
» 1 fej vörös
hagyma»
ecet,
só, fekete
bors,
cukor» A halhoz:
» 16 db friss, kisméretű zöldhering (a halárussal szeleteltessük fel)
» 2 ek szaké (japán
rizsbor, ha nincs akkor száraz vermut)
» 2 ek
szójaszósz
» 2 ek
liszt» 4 ek olaj
» 1 ek
vaj» A szószhoz:
» 5 tk
szójaszósz
» 2 tk bor
ecet» 1 tk
cukor» 1 maréknyi
galambbegysaláta a tálaláshoz
A héjában főtt
burgonyát, egy tálba rakjuk, és leöntjük a levesalappal. A vörös
hagymát nagyon apróra vágjuk és a
krumplira szórjuk, majd
sózzuk
borsozzuk, és cukrozzuk, s
ecettel megöntözzük ízlés szerint. A filézett halat leöntjük a szakéval és a
szójaszósszal, majd 30 percig pároljuk. Ezután a heringet töröljük szárazra, hosszanti irányban vágjuk olyan 5 cm vastagra, és
lisztben forgassuk meg. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a hal szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd az olajat leöntjük róla és kicsit
vajban megforgatjuk a halat. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és kis tálkákban szervírozzuk. A tányérokra
galambbegysalátát fektetünk, arra a hering szeleteket, ezt a szószba mártogatjuk.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>