A friss heringeket filézzük ki, és egy éjszakán át
vízben áztassuk ki. Másnap alaposan csepegtessük le és kb. 2 cm vastag darabokra vágjuk fel. Fogjunk egy lábost, az
ecetet és cukrot tegyük bele és forraljuk fel, addig kevergessük, amíg a
cukor fel nem oldódik benne. A kapott levet hűtsük le. A
sárgarépát és a lila
hagymát tisztítsuk meg és mind a kettőt vágjuk fel vékony szeletekre. A
tormát és a
gyömbért hámozzuk meg és apróra reszeljük le. A hozzávalókat felváltva rétegenként rakjuk az edénybe. A fűszermegvakat és a babérlevelet is rakjuk a rétegekbe. A kihűtött páclevelet öntsük rá a rétegekre. Majd fedjük le és hűvős helyen tároljuk néhány napra tálalás előtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>