» 1 szép makréla (1 1,2 kg) » só » 1 piros bélű grapefruit » 1 narancs » 1 lime » 2 evőkanál méz » 1 kis chilipaprika » oregánó » őrölt bors » 2 evőkanál buzakeményítő » A sütéshez: » olaj » 1 ágacska rozmaring
A grapefruitot filézd ki és a narancsot is. Tedd hozzá a lime levét, apróra vágott chilit, fűszerezd erősen sóval, oregánóval, őrölt borssal, csorgasd bele a mézet.
A halat tedd a gyümölcsös keverékbe, hogy jól ellepje és érleled pár órán át. Vedd ki belőle, szárogasd le, és olajban süsd meg.
A visszamaradt chilis marinádot sűrítsd be búzakeményítővel, rakd bele a megsült halat, és már tálalhatod is.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom