A
lisztből, a
tojásokból, az olajból, a tintahaltintából és a
sóból tésztát gyúrunk, majd fél napig pihentetjük. Tésztagéppel vékonyra nyújtjuk, majd bő,
sós
vízben kifőzzük. Egy nagy serpenyőben a vermutot, a
fehérbort, 120 ml alaplevet, a
sáfrányt és a rózsa
borsot felforraljuk. Hozzáadjuk a
tejszínt, majd kis részletekben a
vajat.
sóval,
curryvel, ánizslikőrrel fűszerezzük. Belekeverjük az apróra vágott
tárkonyleveleket, ás a metélő
hagymát. A rombuszhalat fűszerezzük, majd a 20 ml. halalaplében 5-7 perc alatt megfőzzük. Felmelegítünk 1 evőkanál
vajat, ebben megforgatjuk a lecsepegtetett tésztát, majd forró tányérra szedjük, ráfektetjük a halat és a mártást ráöntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>