» 4 szelet(20 dkg) marénafilé, leöblítve és megszárítva » repceolaj, a megkenéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- tölgyfa » 20 dkg főtt vadrizs » 20 dkg majonéz » 10 dkg aprított újhagyma » só és fehér bors » 10 dkg pirított pekándió
A halat az olajjal megkenjük, ízlés szerint fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát beolajozunk, a halat rátesszük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A halat a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 15-20 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
20 dkg halat villával összetörünk, összekeverjük a főtt vadrizzsel, a majonézzel, az újhagymával és a pekándióval. Sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom