» 4 szelet(20 dkg) marénafilé, leöblítve és megszárítva » repceolaj, a kenéshez » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- tölgyfa » olaj, a sütéshez » 10 dkg sima liszt » 1 evőkanál cajun vagy kreol, vagy grill fűszerkeverék » 2,2 dl sör » 2 nagy tojásfehérje » durva tengeri só
A halat az olajjal megkenjük, ízlés szerint fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát beolajozunk, a halat rátesszük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A halat a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 15-20 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A lisztből, a fűszerkeverékből, a sörből és a tojásfehérjéből tejszínsűrűségű tésztát keverünk. Amikor az olaj elég forró a halakat a tésztába mártjuk, ezután ropogósra sütjük. Amikor aranybarna, kiemeljük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint sózzuk. Forrón kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom