A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A
vajat megolvasztjuk, a
hagymát kb. 4 perc alatt üvegesre pároljuk. A
lisztet beleszórjuk, és 2 percig pirítjuk. A
tejet beleöntjük, és kevergetve 5 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A
curryt, a foltos
tőkehalat, a
tojást, a
rizst és a petrezselymet elkeverjük benne. Sóval és
borssal ízesítjük.
A
paradicsomok szárát kivágjuk, a belsejének a felét kiszedjük, a kedgeree-t beletöltjük. Petrezselyemmel díszítve, forrón vagy hidegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>