Roston sült tengeri óriás laposhal romescóval recept
Hány személyre: 4 személyre
» a romescóhoz: » 10 dkg mandula, megpirítva » 1 szelet fehérkenyér, megpirítva és összemorzsolva » 2 piros húsú kaliforniai paprika, megsütve, » kimagozva és meghámozva » 1 evőkanál finomra aprított petrezselyem » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » fél kiskanál piros húsú szárított paprikacső » negyed kiskanál tengeri só » negyed kiskanál frissen őrölt fekete bors » 0,8 dl vörösborecet » 1,5 dl extra szűz olívaolaj » 1 közepes cukkini, vékony karikára szelve » 1 lilahagyma, vékony karikára szelve » olívaolaj, a megcsepegtetéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 4 tengeri óriás laposhal
A mandulát turmixgépben finomra daráljuk. A kenyérmorzsát, a paprikát, a petrezselymet, a fokhagymát, a szárított paprikát, a sót, a borsot beletesszük, és simára keverjük. Ecettel ízesítjük, és amíg forog a gép az olajat lassan belecsorgatjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A cukkini-és hagymaszeleteket egy tepsibe tesszük, olívaolajjal megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. A halakat a tetejükre helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. 10-12 percig sütjük, villával ellenőrizzük. Romesco mártással kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom