Deszkán sült, harissás hekk friss salsával receptHány személyre: 4 személyre
» 5 dkg kész harissa(csípős csilikrém)
» 20 dkg
majonéz» 5 dkg frissen reszelt asiago vagy
parmezán sajt» frissen őrölt
bors, ízlés szerint
» 2 sütődeszka égerfából, legalább 30 percig
vízben áztatva
» 4 hekk, leöblítve és megszárítva
» mangós-zöld
citromos salsa:
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 5 dkg vörös
hagyma, finomra aprítva
» 1 friss jalapeno
paprika, szára és magjai eltávolítva, és
» finomra aprítva
» 3 dkg
koriander, finomra aprítva
» 45 dkg hámozott mangó, összevágva
» 1 zöld
citrom leve, és még egy kevés
»
só és
bors, ízlés szerint
» vagy papayás-zöld
citromos salsa:
» ugyanaz, mint a fenti recept, csak a mangó helyett
» felaprított, friss papayát használunk
A csilikrémet ,a
majonézt, a
sajtot összekeverjük és
borssal ízesítjük. A grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A hekket a deszkára helyezzük, megkenjük a csilis krémmel, majd a sütő azon részére helyezzük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 30 percig sütjük, villával ellenőrizzük. A salsa valamelyikével tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>